Помислете за избягване на тези 5 често срещани грешки в дизайна на UI/UX, за да подобрите вашето потребителско изживяване!

Невероятно, много от наши

е любими, ежедневни SaaS продукти все още имат редица UI/UX грешки в днешната SaaS среда, ориентирана към клиента.

В тази публикация ще подчертаем някои от най-лошите примери за UI/UX дизайн, ако можете да го наречете така. Ще проучим всичко, от ужасни процеси на регистрация и преживявания на борда до нестандартни действия в приложението. Следвайки тези, можете да кандидатствате в компания за дизайн на потребителски интерфейс .

Ще завършим, като обсъдим как да з Специална база данни абележите някои от най-често срещаните грешки на ui ux, за които човек трябва да знае.

Какво причинява лошо UX изживяване на потребителския интерфейс?

Специална база данни

Объркване на клиентския поток, лоша изп રીલ્સ ચેલેન્જના 10 દિવસો: પરિણામો олзваемост или достъпност, незачитане на принципите на дизайна или липса на яснота. Ужасният ui ux е резултат от няколко грешки.

Всички SaaS решения се стремят към рационализиран потребителски интерфейс и потребителско изживяване, но не всички успяват да го постигнат. защо Лоши дизайнерски решения на UX/UI, неуместен текст, неправилен външен вид и усещане или нещо между тях може да са виновни.

Нека да разгледаме някои от факторите, които допринасят най-много за лош Ui UX дизайн.

Често срещани грешки в дизайна на UI/UX за подобряване на вашето потребителско изживяване!

ТРУДНА НАВИГАЦИЯ

Ако навигацията на уебсайт не ви води никъде в сайта, колко полезна е тя.

Посетителите ви ще се разочароват и объркат, ако навигацията на уебсайта ви е объркваща и трудна за използване.

Човек посещава вашия уебсайт в търсене на определена информация. Тяхното пътуване трябва да бъде направено просто и ясно чрез навигацията на вашия уебсайт.

Вашите потребители ще се разстроят и ще напуснат, ако лентата за навигация на вашия сайт съдържа няколко, претъпкани падащи секции и подстраници, или ако няма лента за търсене или метод за връщане у дома.

ЛИПСВА НЕПРАВИЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Помислете за следния сценарий: Потенциален клиент разглежда вашия уебсайт и решава, че предоставяте продукт или услуга, които биха искали. Но когато търсят в сайта ви географска информация, те не могат да я намерят, тъй като искат да правят бизнес само с местните жители.

Сега потребителите трябва да навигират далеч от вашия уебсайт и да използват търсачка, за да получат данните, от които се нуждаят.

Най-важните части от важна информация включват формуляри за контакт, имейл адреси, географски подробности и връзки към социални медии.

Карането на вашите потребители да търсят инф btb directory ормация другаде е пагубно както за техния опит, така и за крайния резултат на вашата компания.

Подходяща достъпност

Уеб сайтът трябва да бъде достъпен за всички потребители, независимо от техните способности или недъг.

При разработването на уебсайт има много различни видове когнитивни и физически увреждания, които трябва да бъдат взети под внимание. Има и много различни методи, с които можете да подобрите достъпността на уебсайта си за хора с тези проблеми.

Всеки, който посети вашия сайт, ще има по-добро потребителско изживяване, ако се вземат предвид изискванията на потребителите с увреждания и увреждания.

Липса на придържане към необходимите психологически принципи

Продуктът не трябва да изпълнява само предназначението си. Потребителите трябва да се възползват от функциите.

За да гарантирате, че създавате функции, които разчитат на подходящи концепции за дизайн и потребителска психология, включете UX/UI дизайнери, инженери, UX писатели и UX изследователи в процеса на разработка.

Теории за гещалт групиране:

Теории за гещалт групиране: Когато се използват в UX дизайна, те подкрепят създаването на ориентирани към потребителя продукти, подобряват потребителското изживяване и повишават участието на потребителите.

Закон на Хик: Това правило определя колко време е необходимо на човек да избере между опциите. Вземането на решение отнема повече време, колкото повече опции има. С други думи, трябва да внимавате да следвате това правило и да избягвате да давате на потребителите твърде много възможности.

Разбирането, че всеки потребител има свои собствени ментални модели – вътрешни предположения за това как функционира вашият продукт – ще ви помогне да предоставите допълнителна информация или обяснения в точния момент и място, в което потребителят се нуждае от тях, за да изпълни правилно своите дейности.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *